SM och andra rallycross tävlingar

Att det finns massor av 1024px-Finnish_Rallycross_Championship_Hyvinkää_2011_2olika tävlingar och klasser samt grupper inom rallycross har du säkert redan koll på efter att ha läst den information som finns på denna sida. Beroende på i vilken nivå du är som förare så kommer du även alltid att kunna försöka kvala in till högre klasser för att komma upp till de stora mästerskapen. När det gäller tävlingar inom rallycross som ses av många, så handlar det naturligtvis om SM, EM och VM. SM i rallycross kommer ju då som vanligt att bestå av den svenska eliten och göras upp på det lokala landsplanet. I Sverige finns den största eliten av Europaförare inom denna sport, så att se SM i rallycross kan vara något riktigt stort för den intresserade.

Är du sedan den som vill ut på äventyr i Europa och följa din sport, så kommer det att vara EM i rallycross som står på önskelistan. Här kan då vissa tävlingar göras upp i samma land, men det finns även de serier som går av stapeln i flera olika länder innan allt är avslutat och det står en segrare på pallen med champagneflaskan. Även här har svenska förare genom tiderna varit mycket väl placerade och vunnit många EM-medaljer.

Det största av allt för den som har sitt stora intresse i rallycross kommer naturligtvis att vara VM i rallycross. Här kommer du alltid att få se den stora världseliten, vilket gör att det kommer att vara en mycket hög klass på dessa tävlingar. För många gäller att se dessa tävlingar framför tv:n, men några få lyckligt lottade kan få se dessa live. Just nu har Sverige några toppförare inom rallycross även på denna nivå. Här finns du Mattias Ekström och Timmy Hansen för att bara ta några exempel på de som deltar i VM i rallycross 2016.