Vad är det för skillnad på rallycross och vanligt rally?

För att enkelt beskriva skillnaden mellan rallycross och vanligt rally, så kommer det helt enkelt att vara banan och bilarna som är olika. När det gäller rallycross handlar det om korta heat på en inhägnad bana som för det mesta inte är längre än 1200 meter. Då det ska köras rally kan detta vara över ganska så långa sträckor, beroende på vilken tävling detta gäller. Rally är också något som körs i öppen terräng, vilket innebär att det är skillnad att vara publik på ddownload (3)essa tävlingar jämfört med att se en tävling inom rallycross.

När du är publik på en rallycross-tävling kommer du upp till 90 procent av alla gånger du ser dessa tävlingar att kunna ha koll på och se hela banan. Detta gör då att du som har intresset för rallycross kan se vad som händer och få en större behållning av detta. För dig som gillar att kika på vanligt rally och är intresserad av den sporten, brukar du få välja var du ska stå vid kanten av den långa banan. Här kommer du då bara att kunna se dina favoriter och alla andra susa förbi i en hög hastighet, för att sedan försvinna ur sikt.

För alla de som vill se på rallycross kommer alltså detta alltid att vara bäst att göra live på plats. Här kommer du alltid att få den största behållningen av en mycket intressant och fartfylld sport. Då det handlar om att se på vanligt rally, kommer det nästan alltid att vara bäst att göra detta via tv eller att se tävlingen online på nätet när de sänds denna väg. På så sätt kommer du att kunna få en stor behållning här också och därmed kunna se mera av den sport du gillar. Naturligtvis finns det flera skillnader om du ska gå in i detalj, men för alla som är intresserade kanske detta räcker.